>

تبلیغات

پلو بلغور گوده با خورش بادنجان -آکا

,آشپزی,شیرینی،دستورغذا,سفره خونه,[categoriy] پلو بلغور گوده با خورش بادنجان

پلو بلغور گوده با خورش بادنجان -آکاآشپزی,شیرینی،دستورغذا,سفره خونه, قنادی,دسر,گردشگری,هنر,تغذیه,مشاوره,منو,رستوران,هتل,کافه,کافی شاپ,سفره خونه,قنادی,مشاوره,تغذیه ,راه اندازی , رستوران,کیترینگ,آشپزخانه,هتل,فست فود

آکاایران: پلو بلغور گوده با خورش بادنجان

به گزارش آکاایران: در اوز فارس هم به پلوی بلغور گوده میگن و با خورش بادمجون میخورن . بلغور به گندم نیمکوب گفته میشود که از جو و گندم قابل تهیه ست . در ترکیه بلغور قبلا پخته میشود . سه نوع بلغور وجود دارد : برای دلمه یا کوفته و برای شله یا آش و برای پلو که نوع پلویی تقریبا درشت تر و نوع دلمه ای ریز تر است . در آذربایجان یارما گفته میشه ولی نپخته ست .در جنوب  للک یا گمنه و در لرستان  پلت گفته میشود  .

این غذا پلوی بلغور گندم است که مانند تماته پلو یا چکدیرمه و یا استنبولی پلو یا دمی گوجه ی ما ایرانی ها قابل تهیه است . پیازداغ و سیر و فلفل سبز و مقداری گشنیز خرد شده با روغن تفت داده و بلغور خیس کرده اضافه و نمک و فلفل و ادویه و پوره گوجه و یا رب گوجه و  عصاره مرغ گوشت افزوده و کته یا دمی تهیه میشود .
در ترکیه به نوع ریز دانه آن köftelik bulgur یا بلغور کوفته ای و به نوع درشت آن pilavlık bulgur بلغور پلویی میگویند .در امریکا 4 نوع آن را یافت . در هند خصوصا در شمال هند به بلغور Dalia / daliya گفته میشود که در غذاها هم ساده و هم با شیر به صورت شیرین تهیه میشود .
در کشورهای عربی عمدتا در مراکش و تونش و لیبی و موریتانی و الجزیره و نوعی از بلغور از گندم دروم تهیه میشود که به Couscous  کوسکوس موسوم است و به خاطر رنگ دانه گندم دروم , بلغور آنهم زرد رنگ است .
در استان مرکزی و ملایر و .... palte یا بلغور جوشانده را با برنج مخلوط کرده و دمی تهیه میکنند . آن را با آب ( یا عصاره مرغ ) کاملا پخته و سپس شله آنرا با کشک و گل پونه ( بنفش ) تزیین کرده و سرو میکنند .
در مراغه هم  تندیر آشی که در واقع نوعی پلوست که  تندیر پلو هم بهش گفته میشه ، درست میکنند و خیلی خوشمزه است .یه نوع غذا هم توی بوشهر با بلغور گندم در ست میشه به اسم ل لک یا گمنه lelak-gemneh
لرهاى استان خوزستان به بلغور گندم ، گمنه می گویند .
ما هم در  سیرجان گندم های خرد شده رو با شیر گوسفند میپزیم و بعد از چند ساعت دم دادن دونه های  گندم رو از هم جدا میکنیم و زیر نور آفتاب خشک میکنیم.از دونه های خشک شده زمستون یه جور سوپ با زیره و سیاهدونه درست میکنند که به اون  بلغور شیر میگن.به  کوردی  ساوار و در خراسان  ساوری گغته میشود .

رفع مسئولیت

مطالب از سایت های مجاز و ایرانی جمع آوری شده و لذا در صورت وجود مشکل از طریق گزارش تخلف با ما در میان بگذارید.

تبلیغات

بزودی

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

هاب سیتی 98 پلی